Bramboračka od maminky

Recept na výtečnou bramboračku s kořenovou zeleninou a houbami.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kousky. Sušené houby předem namočíme.

Na 30 g sádla nebo másla si osmažíme nadrobno nakrájenou větší cibuli. Až bude cibulka osmažená dozlatova, přidáme mrkev, petržel, celer a brambory. Vše orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření, bobkový list a zalijeme vroucí vodou. Do základu na bramboračku přidáme předem namočené houby a vše povaříme doměkka.

Mezitím si v kastrůlku připravíme jíšku. 15 g másla necháme rozehřát, přidáme mouku a za stálého míchání jíšku osmahneme do hněda. Vlijeme do polévky po troškách - záleží, jak polévku chceme mít hustou.

Bramboračku dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, naseknou čerstvou petrželkou a libečkem. Podle potřeby přidáme sůl a pepř.

Bramboračku od maminky podáváme jako velmi sytou polévku samotnou, větší jedlíci ještě přikusují chléb.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka od maminky

Zpět na recept