Houbový perkelt

Nejlepší perkelt je z čerstvých hřibů.


4.359x
45 min
3×

Ingredience

sůl
1 kscibule
1 dlrajčatový protlak
600 ghřiby
30 ghladká mouka
100 guzená slanina
mletá sladká paprika
2.5 dlsmetana na vaření

Postup přípravy

Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli očistíme a nasekáme. V kastrolu opražíme slaninu. Přidáme cibuli, zpěníme ji a vsypeme houby. Vše společně opražíme. Pak houby osolíme, přidáme hladkou mouku, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme. Do perkeltu přidáme protlak a vše společně dusíme doměkka. Nakonec houbový perkelt zjemníme smetanou. Houbový perkelt podáváme s čerstvým pečivem, brambory nebo knedlíky. Záleží na chuti.
user-icon

autor JozefJ


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Houbový perkelt

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena