Hrušky k babímu létu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
Hrušky, jedny z nejoblíbenějších plodin podzimu, jsou bohatým zdrojem vitamínu C, organických kyselin a tříslovin. Obsahují také flavonoidy, karotin, glykosidy a nezanedbatelné množství draslíku, vápníku a železa. Sezónu hrušek si užíváme v plné síle, ale nikdy nezapomínáme na jeden důležitý fakt - hrušky sbíráme a konzumujeme jen dokonale zralé, jinak by mohly způsobit zažívací problémy.
Špenátový salát s hruškami
(doba přípravy 45 min )
Medová kachna na hruškách
(doba přípravy 2 h 40 min )
Hruškový džem
(doba přípravy 1 hod )
Pečené hrušky s krémem
(doba přípravy 2 hod )
Hruškový koláč s čokoládou
(doba přípravy 1 hod )
Moje hrušková povidla
(doba přípravy )
Panenka z divočáka s hruškovým pyré
(doba přípravy 1 hod )
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni