Pečené hrušky s krémem

Recept na lehký a chutný hruškový dezert s pudinkovým krémem ochucený medem.


4.630x
120 min
1×

Ingredience

8 kshřebíček
8 kshruška
1 kscelá skořice
1 balíčekvanilkový pudink bez vaření
700 mljablečná šťáva 100%

krém

250 mlmléko
250 mlsmetana ke šlehání
3 lžícevčelí med

podle potřeby

lupínky mandlí

Postup přípravy

Hrušky omyjeme, osušíme a spodní části plodu vodorovně seřízneme. Potom hrušky nastojato vložíme do pekáčku a podlijeme jablkovou šťávou nebo moštem. Přidáme jeden rozkrojený kus skořice a celý hřebíček. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 195 °C. Každých 15 - 20 minut hrušky podléváme jablečnou šťávou a pečeme tak dlouho, dokud nemají hnědavou barvu. To trvá přibližně 60 - 70 minut. Upečené hrušky necháme vychladnout. Připravíme si krém. Mléko smícháme se smetanou a medem. Za stálého šlehání ponorným šlehačem postupně vmícháme pudinkový prášek a šleháme při nejvyšších obrátkách tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém. Upečené a vychlazené hrušky rozdělíme na porce, přelijeme krémem a posypeme mandlovými lupínky. Lehký ovocný dezert s krémem se hodí zejména jako tečka za sytějším hlavním chodem nebo jen tak k odpolední svačince.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené hrušky s krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena