Hrušky omyjeme, osušíme a spodní části plodu vodorovně seřízneme. Potom hrušky nastojato vložíme do pekáčku a podlijeme jablkovou šťávou nebo moštem. Přidáme jeden rozkrojený kus skořice a celý hřebíček.
Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 195 °C. Každých 15 - 20 minut hrušky podléváme jablečnou šťávou a pečeme tak dlouho, dokud nemají hnědavou barvu. To trvá přibližně 60 - 70 minut. Upečené hrušky necháme vychladnout.
Připravíme si krém. Mléko smícháme se smetanou a medem. Za stálého šlehání ponorným šlehačem postupně vmícháme pudinkový prášek a šleháme při nejvyšších obrátkách tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém.
Upečené a vychlazené hrušky rozdělíme na porce, přelijeme krémem a posypeme mandlovými lupínky. Lehký ovocný dezert s krémem se hodí zejména jako tečka za sytějším hlavním chodem nebo jen tak k odpolední svačince.