Hruškový závin se skořicí a ořechy

Vyzkoušejte recept na dokonalé pohoštění pro nečekanou návštěvu i k jiným příležitostem.


0.00x
45 min

Postup přípravy

 Nepřezrálé a nerozměklé hrušky omyjeme, nemusíme loupat, jen nakrájíme na menší kostky a v míse smícháme s cukrem, skořicí a mletými vlašskými ořechy.


Listové těsto rozválíme na tenký plát, prostředek posypeme strouhankou nebo můžeme použít mleté piškoty a na ně poklademe směs z hrušek. Plát těsta poté opatrně stočíme a konce dobře přimáčkneme. Z jednoho balení listového těsta bychom měli mít dva záviny. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem, povrch můžeme ještě posypat nasekanými zbylými ořechy.


Hruškový závin se skořicí a ořechy pečeme cca na 180 stupňů, dokud závin nezezlátne a na okrajích nezhnědne. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout, podáváme hojně posypané cukrem.


Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky


Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.


Záviny

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový závin se skořicí a ořechy

Zpět na recept