Vyzkoušejte recept na dokonalé pohoštění pro nečekanou návštěvu i k jiným příležitostem.
směs | |
---|---|
4-6 ks | hruška |
3-5 lžic | cukr |
2-3 lžíce | skořice |
1 hrst | mleté ořechy |
těsto | |
1 balíček | listové těsto |
podle potřeby | |
2 lžíce | strouhanka |
na potření | |
1 ks | vejce |
na ozdobu | |
3 lžíce | cukr moučka |
Nepřezrálé a nerozměklé hrušky omyjeme, nemusíme loupat, jen nakrájíme na menší kostky a v míse smícháme s cukrem, skořicí a mletými vlašskými ořechy.
Listové těsto rozválíme na tenký plát, prostředek posypeme strouhankou nebo můžeme použít mleté piškoty a na ně poklademe směs z hrušek. Plát těsta poté opatrně stočíme a konce dobře přimáčkneme. Z jednoho balení listového těsta bychom měli mít dva záviny. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozkvedlaným vejcem, povrch můžeme ještě posypat nasekanými zbylými ořechy.
Hruškový závin se skořicí a ořechy pečeme cca na 180 stupňů, dokud závin nezezlátne a na okrajích nezhnědne. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout, podáváme hojně posypané cukrem.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena