Hruškový džem s badyánem

Pokud máte rádi hrušky, uvařte si z nich džem s badyánem. Recept je docela snadný a výsledek moc dobrý.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Hrušky očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kousky. Budeme potřebovat 1 kg očištěných hrušek. Hrušky dáme do mísy, promícháme je s čerstvou citronovou šťávou a cukrem. Takto naložené hrušky necháme odležet do druhého dne. Hruškový džem budeme vařit v hrnci se silným dnem. Nasypeme do něj hrušky, přidáme celý badyán s hřebíčkem a pozvolna vaříme, dokud džem nezhoustne. Hotový džem ochutíme mletým badyánem. Čisté (dobře vymyté a suché) sklenice naplníme hotovým hruškovým džemem a uzavřeme víčky. Otočíme je dnem vzhůru a necháme zcela vychladnout. Hruškový džem s badyánem používáme podle potřeby a chuti, je příjemně aromatický a chutný.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový džem s badyánem

Zpět na recept
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena