Moje hrušková povidla

Velkou úrodu hrušek nejlépe uschováte jejich zakonzervováním.


4.5176x
0
12×

Postup přípravy

Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu (2000g čisté váhy).

Umleté hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky (celé hřebíčky vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso) a vaříme za občasného míchání 90 minut. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme 30 minut.

Nakonec vmícháme kyselinu citronovou, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme,a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout.

Skořicový cukr můžeme též nahradit cukrem vanilkovým.

Vyzkoušejte i další recepty z hrušek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moje hrušková povidla

Zpět na recept