100 ml | rum | |
10 ks | hřebíček | |
300 g | cukr krupice | |
2 kg | hruška | |
1 lžička | kyselina citronová | |
1 balíček | skořicový cukr |
Hrušky očistíme, polovinu oloupeme a všechny nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu (2000g čisté váhy). Umleté hrušky dáme do hrnce, přidáme oba druhy cukru, i utlučené hřebíčky (celé hřebíčky vložíme do mikrotenového sáčku a rozdrtíme je paličkou na maso) a vaříme za občasného míchání 90 minut. Pak vlijeme polovinu rumu a vaříme 30 minut. Nakonec vmícháme kyselinu citronovou, přilijeme zbytek rumu a necháme projít varem. Horká hrušková povidla plníme do nahřátých čistých skleniček, zavíčkujeme,a zabalené do deky necháme do druhého dne pozvolna vychladnout. Skořicový cukr můžeme též nahradit cukrem vanilkovým.
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů
Hrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
Recept na domácí švestková povidla krok za krokem
Uvařit si povidla zabere trochu práce, ale vůně, chuť a radost z domácího produktu nám čas strávený v kuchyni vynahradí. FOTORECEPT na domácí švestková povidla.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena