Přesnídávka bez cukru

Recept na přesnídávku bez zbytečných přísad, která je vhodná pro děti. Základ tvoří jablka a zbytek ovoce podle výběru. Vyzkoušená je hrušková, banánová či borůvková.


4.327x
35 min
1×

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do hrnce a podlijeme trochou vody podle množství ovoce. Na 1,5 kg jablek bylo potřeba 3/4 l vody. Vaříme zhruba 20 minut do změknutí jablek. Voda by se měla skoro celá vyvařit. Ještě horká jablka rozmixujeme a plníme do skleniček. Chceme-li si udělat přesnídávky s jinou příchutí, můžeme použít na dochucení ovoce podle chuti. V menším hrnci si povaříme vybrané ovoce a rozmixujeme společně s připravenými jablky a opět plníme do skleniček. Přesnídávky bez cukru můžeme sterilovat v troubě. Do spodní části vyhřáté trouby na 200 °C vložíme plech s vysokým okrajem. Na něj vyskládáme skleničky s přesnídávkou, zalijeme vroucí vodou a necháme je 20 minut sterilovat. Po zavaření sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.


První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život


Lámete si hlavu nad prvními příkrmy? Připravili jsme pro vás pár jednoduchých receptů - základem je samozřejmě zelenina, po 3 - 4 týdnech zavádíme pomalu i maso. Žádný strach, není to nic složitého, o žádný gastronomický um se nejedná. Zvládne to každá máma :-).


První


Videorecept: Rýžová kaše s dýní a jablky - připravte si snídani, která pohladí žaludek a perfektně zasytí


Sladký dezert z rýžových vloček, dýně hokaido a nastrouhaných jablíček, jehož příprava je velmi jednoduchá. Rýžová kaše se dá podávat jako snídaně i lehká svačina, navíc si ji lze doladit podle chuti (třeba mletou skořicí).


Videorecept:

user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přesnídávka bez cukru

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká