Přesnídávka bez cukru

Recept na přesnídávku bez zbytečných přísad, která je vhodná pro děti. Základ tvoří jablka a zbytek ovoce podle výběru. Vyzkoušená je hrušková, banánová či borůvková.


4.327x
35 min
1×

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do hrnce a podlijeme trochou vody podle množství ovoce. Na 1,5 kg jablek bylo potřeba 3/4 l vody.

Vaříme zhruba 20 minut do změknutí jablek. Voda by se měla skoro celá vyvařit. Ještě horká jablka rozmixujeme a plníme do skleniček.

Chceme-li si udělat přesnídávky s jinou příchutí, můžeme použít na dochucení ovoce podle chuti. V menším hrnci si povaříme vybrané ovoce a rozmixujeme společně s připravenými jablky a opět plníme do skleniček.

Přesnídávky bez cukru můžeme sterilovat v troubě.

Do spodní části vyhřáté trouby na 200 °C vložíme plech s vysokým okrajem. Na něj vyskládáme skleničky s přesnídávkou, zalijeme vroucí vodou a necháme je 20 minut sterilovat. Po zavaření sklenice vyjmeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přesnídávka bez cukru

Zpět na recept