900 g | hruška | |
300 g | maliny | |
5 cl | hruškovice | |
1 balíček | želírovací cukr 2:1 |
Očištěné hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jadřince, navážíme a i se slupkou rozmixujeme na pyré. Pyré přelijeme do pekárny, přisypeme želírovací cukr a vařečkou promícháme. Domácí pekárnu zavřeme, nastavíme program DŽEM (1:20 hod). Po 30 minutách do pekárny přidáme celé maliny, pokud vám vadí malinová semínka, máte smůlu. Za dalších 10 minut vlijeme panáka (můžete i velkého) hruškovice. Hotový džem necháme v otevřené pekárně 10 minut chladnout a pak jím naplníme čisté a nahřáté sklenice. Sklenice ihned zavíčkujeme a na 10 minut otočíme nahoru dnem. Pak je znovu otočíme a pod dekou necháme zcela vychladnout. Džem z domácí pekárny používáme podle libosti.
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přináším několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Autor:Renata Hřebíčková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena