Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka

Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka

Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.

9185×

Malinové šátečky
(doba přípravy 35 min )

Koláč s malinami a ostružinami
(doba přípravy 1 hod )

Borůvkové knedlíky
(doba přípravy 35 min )

Domácí griotka
(doba přípravy 30 min )

Rybízová buchta s drobenkou
(doba přípravy 1 h 15 min )

Meruňková marmeláda s tajemstvím
(doba přípravy 1 h 15 min )

Domácí rybízové víno
(doba přípravy )

Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení

Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.

Koláče

Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách

Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.

Marmelády

Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

Zeleninu, která se nám na našich zahrádkách urodí, můžeme zpracovat různými způsoby a uchovat si ji tak na období zimy. Samozřejmě ji můžeme rychlejším způsobem jednoduše zamrazit, ale pokud máme rádi pikantnější doplněk k pečeným masům, karbanátkům nebo jen k toastům, doporučuji zeleninu sterilovat, a to v podobě míchaných salátů nebo čalamád.

Zavařování

Úvodní foto: Pixabay.com 

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz