Vaření.czReceptyRybízová buchta s drobenkou

Rybízová buchta s drobenkou

Další výborná buchta ze sezónního ovoce. Kyselkavý rybíz v jogurtovém těstě sypaný drobenkou.


4.8105x
75 min
13×

Ingredience

2 ksvejce
150 gmáslo
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
1.5 hrnkubílý jogurt

podle chuti

rybíz
drobenka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Rybíz si nejprve obereme z větviček, omyjeme a necháme na sítku okapat. Podle oblíbeného receptu si připravíme drobenku. Z másla, mouky, cukru a vanilkového cukru si připravíme sypkou směs, kterou zalijeme jogurtem, přidáme vejce, prášek do pečiva a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě posypeme rybízem a nakonec i drobenkou, množstvím nešetříme. V troubě vyhřáté na 170 - 180 °C rybízovou buchtu upečeme dozlatova. Rybízovou buchtu s drobenkou necháme mírně vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme. Množství těsta je na střední plech.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybízová buchta s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena