Rybízová buchta s drobenkou

Další výborná buchta ze sezónního ovoce. Kyselkavý rybíz v jogurtovém těstě sypaný drobenkou.


4.8105x
75 min
13×

Ingredience

2 ksvejce
150 gmáslo
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
2 hrnkypolohrubá mouka
1.5 hrnkubílý jogurt

podle chuti

rybíz
drobenka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Rybíz si nejprve obereme z větviček, omyjeme a necháme na sítku okapat. Podle oblíbeného receptu si připravíme drobenku.

Z másla, mouky, cukru a vanilkového cukru si připravíme sypkou směs, kterou zalijeme jogurtem, přidáme vejce, prášek do pečiva a důkladně promícháme.

Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, hustě posypeme rybízem a nakonec i drobenkou, množstvím nešetříme. V troubě vyhřáté na 170 - 180 °C rybízovou buchtu upečeme dozlatova.

Rybízovou buchtu s drobenkou necháme mírně vychladnout, nakrájíme na kostky a podáváme.

Množství těsta je na střední plech.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybízová buchta s drobenkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká