Domácí griotka

Jemný a sladký likér višňové chuti a vůně.


4.5283x
30 min
6×

Postup přípravy

Višně umyjeme, zbavíme stopek a připravíme si rum a velkou sklenici o obsahu 5l, tu dobře očistíme. Do čistého skla ukládáme po vrstvách cukr a višně, vrstvy zakončíme cukrem. Sklenici uzavřeme a necháme stát na tmavém a chladném místě do druhého dne. Po odležení zalijeme rumem, který by měl být až nad poslední vrstvou. Uzavřeme a po dobu 6 - 8 týdnů necháme uležet. Raději si to poznačíme do kalendáře, abychom nezapomněli. Během tohoto času višně s cukrem alespoň jednou do týdne promícháme dřevěnou vařečkou. Po uplynutí předepsané doby višně přecedíme a necháme je okapat. Určitě je nevyhazujeme, je to lahůdka! Do tekutiny vlijeme vodku nebo silnější líh (množství podle vlastního uvážení). Domácí griotku přelijeme do lahví a opět uskladníme. Je jen na nás, jak dlouho nám vydrží.


Co s úrodou višní? Zkuste recept na višňovou marmeládu!


Právě dozrály višně a nastal čas pro přípravu višňové marmelády. Čerstvému pečivu s touto marmeládou nikdo neodolá.


Co


Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno


Sezóna švestek je v plném proudu. Že ze švestek nemusíme péci jen obligátní koláč, se dozvíte v našem článku.


Švestky


Úvodní foto: Pixabay.com

user-icon

autor slavenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí griotka

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.