Jemný ovocný koláč

Vyzkoušejte snadný recept na jemný koláč s ovocem podle sezóny. Mohou to být višně, švestky, hroznové víno, jablka, ale klidně i kompot.


5.08x
60 min

Postup přípravy

Ovoce očistíme, podle druhu vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky.

Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy a přimícháme cukr. Pak přidáme zakysanou smetanu, vejce, olej a vypracujeme hladké těsto.

Formu na koláč o průměru 26 cm vysypeme moukou, vlijeme připravené těsto, které poklademe ovocem a zvolna pečeme při 180 °C přibližně 40 minut dorůžova.

Mírně vychladlý ovocný koláč posypeme podle chuti moučkovým cukrem a přesuneme na talíř.

Jemný ovocný koláč rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji jako moučník.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemný ovocný koláč

Zpět na recept