Jemný ovocný koláč

Vyzkoušejte snadný recept na jemný koláč s ovocem podle sezóny. Mohou to být višně, švestky, hroznové víno, jablka, ale klidně i kompot.


5.08x
60 min

Ingredience

400 govoce

těsto

100 gcukr
100 mlolej
1 ksvejce
1 lžičkaprášek do pečiva
200 mlzakysaná smetana
200 gpolohrubá mouka

podle chuti

cukr moučka

podle potřeby

mouka na vysypání

Postup přípravy

Ovoce očistíme, podle druhu vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Mouku s práškem do pečiva prosejeme do mísy a přimícháme cukr. Pak přidáme zakysanou smetanu, vejce, olej a vypracujeme hladké těsto. Formu na koláč o průměru 26 cm vysypeme moukou, vlijeme připravené těsto, které poklademe ovocem a zvolna pečeme při 180 °C přibližně 40 minut dorůžova. Mírně vychladlý ovocný koláč posypeme podle chuti moučkovým cukrem a přesuneme na talíř. Jemný ovocný koláč rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji jako moučník.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný ovocný koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena