Limoncello allá Francesca

Výborný recept na citronový alkoholický italský nápoj od mé přítelkyně.


4.621x
0

Ingredience

1200 gcukr
5.5 lvoda
10 ksbio citron
1 lalkohol 95%

Postup přípravy

Velké bio citrony důkladně umyjeme v teplé vodě, kartáčkem je zbavíme veškerých nečistot. Škrabkou na brambory oloupeme jen žlutou kůru, dáme si pozor, neboť bílý povrch citronu je velmi hořký. Oloupanou žlutou kůrku na prkýnku nakrájíme na slabé proužky. Do skleněné nádoby naložíme se 750 ml čistého alkoholu nakrájené citronové proužky a skleněnou nádobu uzavřeme. Nádobu uložíme do suchého a tmavého místa na jedem měsíc. Po jednom měsíci dáme vařit vodu s cukrem. Mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Odendáme a necháme vychladnout. Do cukrového sirupu přidáme zbytek alkoholu (250 ml), vlijeme do skleněné nádoby s citronovými kůrami a sklenici opět uzavřeme. Necháme opět na suchém a tmavém místě dalších 40 dní. Po 40 dnech limoncello profiltrujeme, nalijeme do lahví a uložíme do mrazáku. Limoncello alla Franceska můžeme ihned ochutnávat. Doporučuji použít vysoce kvalitní alkohol, neboť limoncello se uchovává v mrazáku a s kvalitním alkoholem nezamrzne.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Limoncello allá Francesca

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena