Jednoduchý recept na oblíbené borůvkové knedlíčky z kvasnicového těsta, které sypeme tvarohem, cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem.
300 g | borůvky |
těsto | |
---|---|
1 lžička | cukr |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
300 g | hladká mouka |
200 ml | vlažné mléko |
20 g | čerstvé droždí |
podle chuti | |
cukr moučka | |
100 g | rozpuštěné máslo |
100 g | tvrdý tvaroh |
Borůvky očistíme, omyjeme, osušíme a promícháme se lžící moučkového cukru. Mouku prosejeme a přisolíme. Mléko ohřejeme asi na 30 °C, nesmí být horké. Tvrdý tvaroh nastrouháme. Máslo rozpustíme. V míse utřeme droždí s cukrem. Když se kvasnice rozpustí, vmícháme vejce, mouku a postupně i vlažné mléko. Hmotu zpracujeme v hladké těsto, které lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Až těsto zdvojnásobí objem, vyválíme z něj na pomoučněném vále placku asi 0,5 cm vysokou. Z placky vykrajujeme čtverce 4x4 cm. Do jejich středu klademe pocukrované borůvky a těsto zpracujeme v knedlíček. Borůvkové knedlíky vaříme ve vodě asi 6 - 8 minut. Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou lžící a na talíři sypeme strouhaným tvarohem, poléváme rozpuštěným máslem a přisladíme moučkovým cukrem.
Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře
Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.
Vrhněte se na českou klasiku: Plněné borůvkové knedlíky z tvarohového těsta
Knedlíky z tvarohového těsta plněné borůvkami, přelévané máslem a sypané cukrem. Fotorecept na sladký hlavní chod, který nikdy neomrzí.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena