Borůvkové knedlíky

Jednoduchý recept na oblíbené borůvkové knedlíčky z kvasnicového těsta, které sypeme tvarohem, cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem.


4.4148x
35 min
17×

Postup přípravy

Borůvky očistíme, omyjeme, osušíme a promícháme se lžící moučkového cukru. Mouku prosejeme a přisolíme. Mléko ohřejeme asi na 30 °C, nesmí být horké. Tvrdý tvaroh nastrouháme. Máslo rozpustíme.

V míse utřeme droždí s cukrem. Když se kvasnice rozpustí, vmícháme vejce, mouku a postupně i vlažné mléko. Hmotu zpracujeme v hladké těsto, které lehce poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Až těsto zdvojnásobí objem, vyválíme z něj na pomoučněném vále placku asi 0,5 cm vysokou. Z placky vykrajujeme čtverce 4x4 cm. Do jejich středu klademe pocukrované borůvky a těsto zpracujeme v knedlíček.

Borůvkové knedlíky vaříme ve vodě asi 6 - 8 minut.

Hotové knedlíky vyjmeme děrovanou lžící a na talíři sypeme strouhaným tvarohem, poléváme rozpuštěným máslem a přisladíme moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkové knedlíky

Zpět na recept