Jednoduchý borůvkový džem

Recept na džem z čerstvých borůvek. Příprava je velmi snadná.


5.04x
35 min

Postup přípravy

Borůvky propláchneme, podlijeme malým množstvím vody a vaříme 5 minut. Pak přidáme cukr, kyselinu citronovou a pektin. Pektin použijeme podle návodu uvedeném na obalu. Poté borůvkovou směs ještě 10 minut povaříme.

Ještě horký borůvkový džem plníme do čistých a suchých sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru, dokud džem nevychladne.

Jednoduchý borůvkový džem skladujeme v temnu a suchu a používáme podle chuti a potřeby. Dobře si rozumí s palačinkami, lívanci apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý borůvkový džem

Zpět na recept