Hruškový koláč s čokoládou

Recept na linecký koláč s jemnou náplní.


4.471x
60 min
4×

Postup přípravy

Z mouky, změklého másla, žloutků a prášku do pečiva vypracujeme těsto, které rozválíme na velikost formy.

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do kastrůlku a přilijeme trochu vody. Přidáme 4 hřebíčky, kousek skořicové kůry a polévkovou lžíci cukru. Necháme povařit asi 10 minut. Pozor, hrušky musí zůstat celé, nesmí se rozvařit.

V míse si rozšleháme vejce, cukr, kakao, mouku a přidáme rozehřátou čokoládu ve vodní lázni, vše dobře propracujeme. Na dno připravené koláčové formy, kterou jsme vyložili lineckým těstem, dáme rozmačkané piškoty, pak rozložíme vychladlé hrušky a vše zalijeme čokoládovou náplní. Povrch můžete ozdobit zbylým těstem, já jsem použila vykrajovátka ve formě hrušky, ale můžete si ozdobit koláč podle chuti, případně ho nechat jednoduše neozdobený.

Hruškový koláč s čokoládou pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 35 - 40 minut. Po vychladnutí koláčová náplň není tuhá, ale krásně krémová.

Před podáváním můžeme hruškový koláč pocukrovat moučkovým cukrem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hruškový koláč s čokoládou

Zpět na recept