Obrácený hruškový koláč

Recept na koláč nejen z hrušek. Místo hrušek můžeme použít borůvky, ostružiny nebo maliny.


3.02x
60 min

Ingredience

těsto

150 gvejce
170 gmáslo
200 gcukr krupice
30 gkypřící prášek
200 ghladká mouka
5 gmletý zázvor
60 gpolotučné mléko

náplň

750 ghruška

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na šestiny.

Dortovou formu vymažeme máslem, vyložíme pečícím papírem, papír znovu potřeme máslem a dno vysypeme 3 lžícemi cukru. Na dno vyskládáme hrušky nebo jiné ovoce.

Utřeme máslo s cukrem a postupně přimícháme vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a zázvor. Nakonec přilijeme mléko. Pečlivě promícháme.

Těsto nalijeme do formy a zarovnáme ho stěrkou. Pečeme v dortové formě o průměru 26 cm. Pečícím papírem vyložíme též i obvod formy, stačí pruh papíru s výškou ráfku. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 °C 35 minut, poté upečený koláč vyjmeme z trouby a odstraníme dortový ráfek i s papírem. Pak koláč překlopíme na talíř a odstraníme dno formy i s pečícím papírem.

Obrácený hruškový koláč podáváme ke kávě či čaji.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Obrácený hruškový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká