Medová kachna na hruškách

Na Boží hod se v naší domácnosti tradičně peče kachna. Nabízím vám jeden osvědčený recept, který třeba letos vyzkoušíte i vy


4.870x
160 min
22×

Postup přípravy

Kachnu důkladně prosolíme a potřeme medem. Cibule oloupeme a nakrájíme na silnější půlkolečka. Omyté hrušky rozpůlíme a vykrojíme jádřince.

Tři půlky hrušek vložíme do kachny. Přidáme tymián, rozmarýn i hřebíček a kachnu důkladně zašijeme.

Na dno lehce olejem vymazaného pekáče nasypeme cibuli, rozhodíme pepř a položíme kachnu. Pekáč přikryjeme a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 160 °C. Pak kachnu podlijeme trochou vody a pečeme 30 minut na 150 °C. Po hodině pečení přidáme zbytek hrušek nakrájených na osminky i hřebíček a pečeme dalších 45 minut. Pak pekáč odklopíme, zvýšíme teplotu na 180 °C, kachnu potřeme medem a za občasného podlévání výpekem kachnu dopečeme dozlatova.

Medovou kachnu na hruškách naporcujeme. Jako přílohu podáváme opečené (česnekové) brambory, ale klidně můžete servírovat i knedlo-zelo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová kachna na hruškách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty