
Pokud hledáte recept na opravdu vláčné muffiny, tady jsou. Z mrkve, mletých vlašských oříšků a doslazené medem a třtinovým cukrem.

Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.

Krabí tyčinky patří mezi nejdostupnější a nejuniverzálnější suroviny, které můžete mít pořád doma v mrazáku. Víte, jak vybrat ty lepší a jak pomazánku správně ochutit?

Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu podle našeho krokového fotoreceptu. -Oblíbená orientální pomazánka má vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc.

Sezona dýní, to je radost! Dýně totiž nabízejí spoustu "materiálu" a moře možností, co z ní připravit. Objevte s námi recepty na dýňové karbanátky, pyré, dipy, buchty, polévky nebo pomazánku!

Ochutnejte energii a svěžest korejského kimchi v čistě rostlinném podání – zvládnete ho připravit doma krok za krokem podle našeho receptu. Fermentovanou zeleninu ocení i vegani!

Hledáte recept na dobrou a zdravou snídaňovou kaši? Jste tu správně. Není nic lahodnějšího než začít den sladkou teplou hřejivou snídaní v podobě hebké obilné kaše. Zkuste našich pět receptů!

Křen je jednou z tradičních surovin české kuchyně. Jídlům dodává nenapodobitelnou štiplavou chuť. Jak ho můžeme v kuchyni využít, kam se hodí a kde se projeví jeho řízná povaha nejlépe?

Máte-li rádi krémové polévky, pochutnáte si. Tato je pórková a dá se připravit se smetanou i bez. Díky fotonávodu ji zvládne každý začátečník.

K italskému způsobu života patří láska k dobrému jídlu, vášnivá oddanost chutím a různorodosti života. Těstoviny jsou jedním z tradičních pilířů italské kuchyně a také jedním z nejpopulárnějších jídel světa. Těstoviny sehrávají klíčovou roli ve Středozemní kuchyni, která je stále více spojována s dlouhověkostí a snižováním rizika chronických nemocí.

Letní měsíce bývají plné dovolených, přesunů i nových kulinářských prožitků. Jak vrátit stravovací návyky do starých pořádků (či nastolit nové)? Zeptali jsme se výživové poradkyně Karolíny Beranové z FitKitchen. Přinášíme vám tipy, jak nastolit zdravější stravovací návyky.

Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.

Abychom kypěli zdravím, byli fit a psychicky odolní, potřebuje naše tělo dobré palivo. Co znamená dobře jíst? Zajímat se o to, co vkládáme do pusy, dbát na střídmost a vařit ze základních surovin. V jídle víc než kde jinde totiž často platí, že méně je více. S naším kvízem si můžete udělat obrázek o tom, jestli sami jíte zdravě.

Květákové placky a placičky jsou levné, přitom lahodné a vděčné. Ukážeme vám jejich přípravu krok za krokem, aby se nerozpadaly a chutnaly skvěle. Pokud budete chtít bezlepkovou variantu, jednoduše vyměňte strouhanku za vařené brambory. Zdravější placky také získáme pečením v troubě namísto smažení.

Doma si uvaříme jogurt tak, aby byl přesně podle nás: jemný, kyselejší, nebo hutný řecký. Stačí mléko, lžíce živého jogurtu a pár hodin stálého tepla. Ukážeme jednoduchý postup, možnosti bez jogurtovače i fígle, které dělají rozdíl.

Prázdniny a téměř bezstarostné dny jsou za námi. Začíná školní rok a určitě přemýšlíte, jak se dětem s jídlem zavděčit a jak svačiny sestavit a kombinovat. Máme pro vás pár šikovných tipů.

Jakou svačinu školákům připravit, aby splnila svůj účel? Stejně tak je to se svačinami pro nás dospělé. Svačina může být šikovným nástrojem, který zabrání pozdějšímu přejídání a pomůže předcházet chutím na sladké. Důležité je však její složení.

Řapíkatý celer je víc než zelenina do vývaru. Křupe, voní, hodí se snad do každého zeleninového jídla a chová se skvěle v teplé i studené kuchyni. Upotřebíme ho od omáček přes polévky asaláty až po rychlé přílohy a pomazánky. Přidáním řapíkatého celeru rozhodně nezkazíme žádný recept.

Svačinu pro děti do školy je ráno potřeba "spíchnout" hlavně rychle. Je proto dobré spolehnout se na pár osvědčených triků. Sendvič by měl vydržet v top kondici až do velké přestávky. V jakém pořadí vrstvit suroviny, které pečivo se hodí a jak vyrobit bleskovou náplň?

Aronie je trpká a plná tříslovin, kvůli kterým se zasyrova skoro nedá pozřít. Přitom je tak zdravá! V sirupu se ovšem promění v hebkou lehce svíravou sladkou tekutinu. Můžeme ji pak ředit vodou, vyrábět z ní koktejly či domácí limonády nebo ji použít do dezertů a čajů. Jak sirup z aronie nebo také černé jeřabiny uvařit, kolik cukru potřebuje a s čím tvoří jedinečnou kombinaci?
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena