
Sníte o rozpadavé a křehké vepřové pečínce? V našich krajích po nich snad občas prahne každý. Ať už se zelím a knedlíkem nebo jen s krajícem chleba. Jak si oblíbené kousky masa připravit?
Vepřové maso má v české kuchyni zapuštěné dlouhé kořeny. Mezi nejoblíbenější patří vepřové kotlety na nejrůznější způsoby či vepřový bůček. Obojí můžeme koupit bez kosti i s kostí. Pokud vyloženě nechcete připravovat rolády nebo závitky, volte variantu s kostí. Kost dodává masu chuť, maso od kosti je vždycky nejlepší.
-> Nejlepší recepty z krkovice: Šťavnaté klasiky, ze kterých budete mít boule za ušima
Kotlety ponecháme s kostí, naklepeme a okraje nařízneme. Stačí pak jen osolit, mírně opepřit a z obou stran zprudka opéct. Pak se oheň zmírníme a maso necháme dopéct doměkka. Čím kotlety doprovodit záleží na receptu, pro který se rozhodneme.
-> Trhané maso milují všichni. Zkuste ho doma, snadnější úprava masa snad neexistuje
Vepřový bůček se hodně používá k úpravě na kmínu a podává se zelím a bramborovými knedlíky jako od babičky.
-> Víkendové pečení: 5 nápadů, jak připravit božské vepřové
Bůček bez kosti můžeme velmi dobře použít také na přípravu rolády.
Pečený marinovaný bůček s jablky
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena