Přírodní vepřové kotlety

Na tomto jídle si vždy pochutnáme. V jednoduchosti je síla.


4.572x
75 min
4×

Postup přípravy

Vepřovou kotletu bez kosti očistíme a nakrájíme na úhledné plátky. V hrnci (nejlépe nepřilnavém) rozehřejeme máslo, na které vkládáme osolené a v hladké mouce obalené kotlety, které opékáme z obou stran až do tmavé barvy. Čím déle, tím je jídlo chutnější a omáčka tmavší.

Opečené kotlety zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou doměkka asi 30 - 40 minut. V závěru zahustíme vodou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku.

Přírodní kotlety podáváme s vařeným bramborem. Někdy přikládám i dušenou zeleninu podle chuti (mrkev, kedluben, zelené fazolky).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Přírodní vepřové kotlety

Zpět na recept