Recept na pečený bůček, který podáváme teplý s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem, není vůbec obtížný. Bůček na cibuli výborně chutná i studený s chlebem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (220x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
30x
Ingredience
Ostatní
Česnek1 palička
Cibule5 ks
Mletá sladká paprika1 lžička
Vepřový bok s kůží750 g
Podle chuti
Sůl
Kmín
Sušená šalvěj1 špetka
Podle potřeby
Vývar
Kečup3 lžíce
Postup přípravy
Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno.
Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.
Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek.
Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje.
Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem.
Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.
Re: Komentář k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli
dík za typ...ohřátí párků je super...původně jsem uvažoval,že sem pošlu,jak uvařit čaj...tedy sáčkový...takový ten sypaný je náročné uvařit...to pošlu,až když budete pokročilý...
MAdamas
Re: Komentář k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli
Díky za uveřejnění, dělal jsem ho poprvé a jsem naprosto bez zkušeností. Říkají, že se povedl :-)
Lenka Zatulová
Komentář k receptu Pečený vepřový bůček na cibuli
Celá má rodina takto pipravený bůček kvitovala s povděkem, nakonec jsem ho udělala se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem, byla to mňamka.
Lenka Zatulová
hodnocení
vynikající, jenom jsem k bůčku dala dušené zelí a houskový knedlík
Lidy
Malá zkušenost
Zkuste přidat vedle bůčku tři paličky česneku i s hlavní slupkou, a to rozkrojené na příč, zblajznete jej spíš jak bůček, je to mňamka, i když bůček je vynikající a přikláním se k názoru prorostlého.
Když mi zbude, vlažný jej omachlám v grilovacím koření a nechám týden proležet. Taky to není marné.