Pečený vepřový bůček na cibuli

Recept na pečený bůček, který podáváme teplý s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Výborně chutná i studený s chlebem.


4.4217x
120 min
28×

Postup přípravy

Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek usekáme najemno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou.

Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme jemně usekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje. Bůček zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a pečeme za občasného podlévání vlastní šťávou doměkka.

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a podáváme s vypraženou cibulí, dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem. Pečený vepřový bůček na cibuli je dobrý i studený, kdy bůček nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvým chlebem.



user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečený vepřový bůček na cibuli

Zpět na recept