Kotlety na žampionech s klobáskou

Čtyři porce velmi sytého jídla. Zapečené kotlety v žampionech, cibuli, klobásce a spoustě koření.


3.0577x
60 min

Ingredience

olej
2 kscibule
8 ksžampiony
150 ganglická slanina
4 plátkyvepřová kotleta
3 kspikantní klobása
voda na podlití

podle chuti

sůl
vegeta
bazalka
2 lístkybobkový list
grilovací koření
kari koření
mletá sladká paprika
6 kscelý černý pepř

Postup přípravy

Kotlety opláchneme, osušíme, jemně naklepeme a mírně osolíme. Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Klobásky nakrájíme na kolečka a slaninu na plátky. Na pekáč vymazaný olejem rozložíme cibuli a žampiony, ale část žampiónů si dáme stranou.

Na cibuli a žampiony dáme plátky masa. Posypeme je vegetou, grilovacím i kari kořením, bazalkou a mletou paprikou. Mezi plátky masa rozložíme kuličky pepře, bobkové listy a zbylé plátky žampiónů. Nakonec povrch pokryjeme klobásou a plátky slaniny.

Maso lehce podlijeme vodou a přikryjeme. Vložíme do vyhřáté trouby a dusíme při 185°C asi 40 minut doměkka. Pak odkryjeme a necháme asi ještě 10 minut péct, aby se vytvořila kůrčička.

Zapečené kotlety podáváme s pečenými bramborami a zeleninovou oblohou.
Labužníci mohou maso na talíři ihned po vyjmutí z trouby posypat sýrem.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kotlety na žampionech s klobáskou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.