Vepřové kotlety na kmínu

Přírodní dušené kotlety s příchutí kmínu podáváme s rýží a zeleninovou směsí.


3.85x
60 min
2×

Ingredience

2 lžičkymáslo
50 mlbílé víno
4 ksvepřová kotleta

podle potřeby

olej
vývar
hladká mouka

podle chuti

sůl
0.3 lžičkydrcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky masa omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, opepříme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. Na rozpáleném oleji kotlety opečeme z obou stran a podlijeme vínem. Jakmile se víno odpaří, zmírníme teplotu, maso osolíme, ochutíme kmínem a podlijeme vývarem. Pod pokličkou podusíme doměkka. Měkké kotlety vyjmeme a uchováme na teple. Máslo obalíme v hladké mouce, vložíme do vydušené šťávy a necháme přejít varem. Tím se šťáva trochu zahustí a zjemní. Vepřové kotlety na kmínu rozdělíme na teplé talíře, přelijeme šťávou a podáváme s rýží. Vhodným doplňkem je na másle dušená jarní zeleninová směs.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové kotlety na kmínu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena