Roláda z vepřového bůčku

Vařená bůčková pochoutka s paprikou.


2.91225x
45 min

Ingredience

2 ksvejce
200 gstrouhanka
1 kscibule
100 gpolohrubá mouka
1 ksčervená paprika
1 ksžlutá paprika
500 gvepřový bok

podle chuti

sůl
petrželka
muškátový květ

Postup přípravy

Maso i zeleninu očistíme. Vepřový bůček nakrájíme na menší kostičky. Papriky na větší kostičky. Cibuli nasekáme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Do mísy k masu a paprikám přidáme cibuli, žloutky, strouhanku, nasekanou kudrnku a mouku. Zamícháme. Takto upravenou směs ochutíme solí, muškátovým květem a nakonec přidáme ušlehaný sníh z vaječných bílků. Vše zlehka promícháme. Směs stočíme do mikrotenové fólie a utvoříme jakýsi knedlík, který ještě zabalíme do alobalu, aby držel tvar. Roládu z vepřového bůčku vaříme asi 30 až 40 minut.

Roládu z vepřového bůčku podáváme krájenou na plátky. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlík se zelím.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Roláda z vepřového bůčku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.