Vepřová kotleta dušená na houbách

Recept na dušené vepřové kotlety s čerstvými houbami. Pokrm podáváme jako hlavní chod s rýží.


5.02x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
1 lžícemáslo
1 kscibule
2-3 lžícesádlo
1 lžícehladká mouka
250-300 gčerstvé houby

na obalení

hladká mouka

podle chuti

drcený kmín
mletý černý pepř
4 ksvepřová kotleta s kostí

Postup přípravy

Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v hladké mouce. Očištěné čerstvé houby (nejlépe panské hřiby) nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme nasekáme nahrubo. Lžíci změklého másla utřeme se solí a lžící hladké mouky.

Na sádle zprudka opečeme kotlety z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme nakrájené houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a krátce osmahneme. Pak vrátíme kotlety, vše podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Maso s houbami podle potřeby podléváme vodou a nakonec omáčku zahustíme máslem s moukou. Vše krátce asi 2 - 3 minuty povaříme a můžeme servírovat.

Vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme houbami s omáčkou a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kotleta dušená na houbách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena