Vepřová kotleta dušená na houbách

Recept na dušené vepřové kotlety s čerstvými houbami. Pokrm podáváme jako hlavní chod s rýží.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Kotlety zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran obalíme v hladké mouce. Očištěné čerstvé houby (nejlépe panské hřiby) nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek oloupeme nasekáme nahrubo. Lžíci změklého másla utřeme se solí a lžící hladké mouky.

Na sádle zprudka opečeme kotlety z obou stran dorůžova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme nakrájené houby, které ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a krátce osmahneme. Pak vrátíme kotlety, vše podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Maso s houbami podle potřeby podléváme vodou a nakonec omáčku zahustíme máslem s moukou. Vše krátce asi 2 - 3 minuty povaříme a můžeme servírovat.

Vepřové kotlety rozdělíme na porce, obložíme houbami s omáčkou a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřová kotleta dušená na houbách

Zpět na recept