Recept na dušené vepřové kotlety s čerstvými houbami. Pokrm podáváme jako hlavní chod s rýží.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
2-3 lžíce | sádlo |
1 lžíce | hladká mouka |
250-300 g | houby čerstvé |
na obalení | |
---|---|
hladká mouka | |
podle chuti | |
drcený kmín | |
mletý černý pepř | |
4 ks | vepřová kotleta s kostí |
Houbové hody: Zkuste houby zamrazit, usušit i naložit
Letošní sezóna houbařům mimořádně přeje. Plné košíky nasbíraných trofejí zaměstnají v těchto dnech nejednu hospodyňku. Dříve se říkalo houbám "maso chudých". Toto označení není daleko od pravdy, neboť z nich můžeme udělat například řízky nebo sekanou, ale také samozřejmě mnohem zajímavější delikatesy.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena