3 ks | cibule | |
1 lžička | drcený pepř | |
1.3 kg | bůček s kostí | |
na potření | ||
---|---|---|
2-3 lžíce | med | |
2 lžičky | mletý kmín | |
1 ks | červená chilli paprička |
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Do masa vmasírujeme sůl a pepř - to můžeme udělat i den předem. Do pekáče vložíme mřížku a maso na ni položíme kůží nahoru. Bůček pečeme zhruba hodinu. Pak bůček přelijeme vypečenou šťávou a pečeme další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou. Pokud se nám zdá, že maso poněkud rychleji tmavne, přikryjeme ho alobalem. Velké cibule oloupeme. Pod mřížku dáme do výpeku kolečka cibule. Promícháme chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřeme maso. Teplotu v troubě zvyšíme na 200 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjmeme bůček z trouby a necháme ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat. Mezitím položíme pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidáme 2 lžíce vody, odvaříme přípečky, osolíme a opepříme. Pomalu pečený bůček rozdělíme na porce, každou ozdobíme cibulí, přelijeme šťávou a podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.
Foto: Pixabay.com
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Autor:Karolína Bartošová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena