Recept na výborný bůček. Jako příloha poslouží výborně čerstvý chléb, případně vařené brambory.
3 ks | cibule |
1 lžička | drcený pepř |
1.3 kg | bůček s kostí |
na potření | |
---|---|
2-3 lžíce | med |
2 lžičky | mletý kmín |
1 ks | červená chilli paprička |
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Do masa vmasírujeme sůl a pepř - to můžeme udělat i den předem. Do pekáče vložíme mřížku a maso na ni položíme kůží nahoru. Bůček pečeme zhruba hodinu. Pak bůček přelijeme vypečenou šťávou a pečeme další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou. Pokud se nám zdá, že maso poněkud rychleji tmavne, přikryjeme ho alobalem. Velké cibule oloupeme. Pod mřížku dáme do výpeku kolečka cibule. Promícháme chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřeme maso. Teplotu v troubě zvyšíme na 200 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjmeme bůček z trouby a necháme ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat. Mezitím položíme pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidáme 2 lžíce vody, odvaříme přípečky, osolíme a opepříme. Pomalu pečený bůček rozdělíme na porce, každou ozdobíme cibulí, přelijeme šťávou a podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.
Foto: Pixabay.com
Bude vonět až k sousedům! Marinovaný bůček na grilu krok za krokem
Recept na marinovaný bůček opečený na grilu, který se podle našeho fotoreceptu zaručené podaří.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
autor Karolína Bartošová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena