Pomalu pečený bůček

Recept na výborný bůček. Jako příloha poslouží výborně čerstvý chléb, případně vařené brambory.


0.00x
0

Postup přípravy

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Do masa vmasírujeme sůl a pepř - to můžeme udělat i den předem. Do pekáče vložíme mřížku a maso na ni položíme kůží nahoru. Bůček pečeme zhruba hodinu.

Pak bůček přelijeme vypečenou šťávou a pečeme další hodinu a půl za občasného přelévání šťávou. Pokud se nám zdá, že maso poněkud rychleji tmavne, přikryjeme ho alobalem.

Velké cibule oloupeme. Pod mřížku dáme do výpeku kolečka cibule. Promícháme chilli papričky s kmínem a medem a směsí potřeme maso. Teplotu v troubě zvyšíme na 200 °C a pečeme dalších 30 - 40 minut dozlatova. Jakmile je maso měkké a vlákna se oddělují, vyjmeme bůček z trouby a necháme ho před porcováním čtvrt hodiny odpočívat.

Mezitím položíme pekáček s vypečenou šťávou a cibulí na rozehřátou plotýnku. Přidáme 2 lžíce vody, odvaříme přípečky, osolíme a opepříme.

Pomalu pečený bůček rozdělíme na porce, každou ozdobíme cibulí, přelijeme šťávou a podáváme s chlebem nebo s vařenými bramborami.

Foto: Pixabay.com


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomalu pečený bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká