Recept na skvělou rajčatovou galetku v křehké parmezánové krustě. Postup je velmi jednoduchý a výsledkem oslníte nejednu návštěvu.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
100 g | máslo |
1 ks | žloutek |
10 lžic | voda |
90 g | parmazán |
250 g | špaldová mouka |
na potření | |
1 ks | vejce |
náplň | |
1 miska | rajčata |
1 lžíce | pesto |
1 miska | špenátové listy |
100 g | smetanový termizovaný sýr |
na ozdobu | |
bazalka | |
1 balení | mozzarella |
rukola |
V misce smícháme mouku s půl lžičkou soli, přidáme studené máslo a prsty tvoříme drobenku. Přidáme nastrouhaný parmezán, žloutek a studenou vodu a vytvoříme nelepivé těsto. Zabalíme do potravinové folie, aby neosychalo. Dáme do lednice nejméně na hodinu odpočinout, nejlépe však do druhého dne. Těsto necháme po vytažení z lednice 10 minut na lince, pak vyválíme na tenko na pečícím papíře podsypaném polohrubou moukou a položíme na velký talíř (popřípadě rovnou na plech). Těsto potřeme smetanovým termizovaným sýrem smíchaným s pestem. Počítáme s okraji cca 5 centimetrů. Poté poklademe listy špenátu a plátky rajčat a postupně zapravíme okraje, potřeme rozšlehaným vajíčkem, přesuneme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme dozlatova (cca půl hodiny). Hlídáme barvu, kdyby byla rajčatová galetka příliš opečena dohněda, mohl by začít hořknout parmezán. Upečenou lehce vychladlou rajčatovou galetku s parmezánovou krustou můžeme ozdobit kousky mozzarelly a lístky rukoly či bazalky a podáváme nakrájenou na trojúhelníky.
6 báječných receptů na slané koláče
Slané koláče neboli quiche jsou typickým francouzským pečivem, které podáváme nejen jako chuťovku, ale také skvěle nahradí teplou večeři. Dají se připravit na sto způsobů, ale vsaďte s námi na jistotu, vybrali jsme pro vás 6 opravdu vydařených receptů.
autor Markéta v troubě
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena