Krajíce chleba nakrájíme na čtverce o velikosti zapékací misky a kůrky odřízneme. Prolisovaný česnek promícháme s olejem. Okapané koule mozzarelly nakrájíme na tenké plátky a potřeme z obou stran pestem. Do rajčat ostrým nožem uděláme asi po 1 cm hlubší zářezy, které naplníme ochucenou mozzarellou a do středního zářezu vložíme kousek bobkového listu. Zapékací misku vyložíme chlebem, který potřeme česnekovým olejem a v troubě předehřáté na 200 °C necháme asi 10 minut rozpéci. Pak do misky na chleba vložíme naplněná rajčata, osolíme, opeříme, zakapeme olejem a pečeme ještě asi 15 - 20 minut, až budou rajčata vláčná a propečená. Zapečená rajčata s chlebem, mozzarellou a pestem podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou vegetariánskou večeři.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:Jarka Petrová