Zavařená zelená rajčata

Recept uvítáme, pokud nám zbyla na zahradě zelená rajčata. Takto je můžeme zpracovat na zimu.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Zeleninu dobře očistíme. Hlávkové zelí, cibuli, papriku i zelená rajčata nakrájíme na menší kousky nebo proužky. Zeleninu promícháme ve velké míse a dáváme do sklenic. Musíme hodně stlačovat.

Pak si připravíme nálev z vody, octu, soli, cukru, nového koření, hřebíčku, hořčičného semínka, pepře a cukerínu. Přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu. Nálev scedíme.

Připravený nálev naléváme na zeleninu tak, aby byla kompletně ponořená. Zelená rajčata sterilujeme 20 minut na 90 °C. Pokud chceme mít zeleninu měkčí, můžeme ji před naplněním do sklenic povařit zhruba 5 minut v teplém nálevu.

Množství je uvedeno na 7 sklenic "sedmiček" zavařených zelených rajčat a ještě 4 - 6 malých skleniček (např. od majonézy).
user-icon

autor Lenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zavařená zelená rajčata

Zpět na recept