Zavařená zelená rajčata

Recept uvítáme, pokud nám zbyla na zahradě zelená rajčata. Takto je můžeme zpracovat na zimu.


0.00x
120 min

Ingredience

4 kscibule
3 kspaprika červená
0.5 kshlávkové zelí
1 kgzelená rajčata

nálev

50 gsůl
300 mlocet
2 lvoda
2 kshřebíček
150 gcukr krupice
5 kuličeknové koření
5 kuličekcelý pepř
15 kscukerin

podle chuti

hořčičné semínko

Postup přípravy

Zeleninu dobře očistíme. Hlávkové zelí, cibuli, papriku i zelená rajčata nakrájíme na menší kousky nebo proužky. Zeleninu promícháme ve velké míse a dáváme do sklenic. Musíme hodně stlačovat. Pak si připravíme nálev z vody, octu, soli, cukru, nového koření, hřebíčku, hořčičného semínka, pepře a cukerínu. Přivedeme k varu a vaříme asi 1 minutu. Nálev scedíme. Připravený nálev naléváme na zeleninu tak, aby byla kompletně ponořená. Zelená rajčata sterilujeme 20 minut na 90 °C. Pokud chceme mít zeleninu měkčí, můžeme ji před naplněním do sklenic povařit zhruba 5 minut v teplém nálevu. Množství je uvedeno na 7 sklenic "sedmiček" zavařených zelených rajčat a ještě 4 - 6 malých skleniček (např. od majonézy).
user-icon

autor Lenka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zavařená zelená rajčata

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena