Pizza z remosky

Urodila se vám na chalupě rajčata a nemáte k dispozici troubu? Nevadí, i tak můžete připravit velmi chutnou pizzu se šunkou, sýrem a rajčaty z velké remosky.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kynuté těsto. Do vlažné jemně perlivé vody rozdrobíme droždí, které promícháme a necháme rozpustit. Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, cukr, olej a lžíci zakysané smetany, přilijeme minerálku s rozpuštěným droždím a vše řádně prohněteme v hladké těsto. Dobře propracované těsto v míse zakryjeme potravinovou folií a necháme v lednici alespoň 12 hodin kynout.

Připravíme si směs na potření těsta. V misce promícháme zakysanou smetanu s bazalkovým pestem a sladkým kečupem. Očištěná rajčata nakrájíme na plátky a okapanou mozzarellu nakrájíme na malé kousky.

Vykynuté těsto, pomocí rukou namočených ve studené vodě, rozprostřeme v tenké vrstvě na dno remosky. Pak těsto potřeme směsí smetany, kečupu a pesta, poklademe šunkou, rajčaty, mozzarelou a pečeme v remosce asi 30 minut.

Pizzu z remosky podáváme teplou jako hlavní chod se zeleninovým salátem, ale je dobrá i jen tak na chuť.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza z remosky

Zpět na recept