Nejdříve si připravíme kynuté těsto. Do vlažné jemně perlivé vody rozdrobíme droždí, které promícháme a necháme rozpustit. Do mísy prosejeme mouku, přidáme špetku soli, cukr, olej a lžíci zakysané smetany, přilijeme minerálku s rozpuštěným droždím a vše řádně prohněteme v hladké těsto. Dobře propracované těsto v míse zakryjeme potravinovou folií a necháme v lednici alespoň 12 hodin kynout. Připravíme si směs na potření těsta. V misce promícháme zakysanou smetanu s bazalkovým pestem a sladkým kečupem. Očištěná rajčata nakrájíme na plátky a okapanou mozzarellu nakrájíme na malé kousky. Vykynuté těsto, pomocí rukou namočených ve studené vodě, rozprostřeme v tenké vrstvě na dno remosky. Pak těsto potřeme směsí smetany, kečupu a pesta, poklademe šunkou, rajčaty, mozzarelou a pečeme v remosce asi 30 minut. Pizzu z remosky podáváme teplou jako hlavní chod se zeleninovým salátem, ale je dobrá i jen tak na chuť.
Videorecept: Domácí pizza, kterou hravě zvládnete
Jak na domácí pizzu? Stačí jen pár ingrediencí a výborná večeře je na světě. Oblohu na pizzu lze podle libosti měnit a pokaždé si tak připravit chuťově jinou variantu.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Autor:Jarka Petrová