Červená čočka na kyselo je rychlé a zdravé jídlo. Lehčí a stravitelnější varianta čočky tmavé.
1 stroužek | česnek |
3-4 lžíce | ocet |
1 lžíce | sádlo |
4 ks | chléb |
1 ks | cibule |
25 dkg | červená čočka |
2 lžíce | bezlepková směs bešamel |
podle chuti | |
---|---|
1 - | sůl |
1 - | pepř |
příloha | |
4 ks | vejce |
8 ks | okurky kyselé |
Čočku několikrát propereme v teplé vodě a necháme chvíli namočenou. Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na sádle (vegetariáni použijí olej), zalijeme vodou, přidáme čočku a vaříme doměkka 15 minut. Dle potřeby přilijeme vodu. Mezitím uděláme na pánvičce volská oka nebo vajíčka uvaříme dle své chuti. Když je čočka měkká, přidáme pepř, sůl, ocet, lisovaný česnek a zahustíme bezlepkovou směsí Bešamelu rozpuštěnou ve studené vodě. Chvíli provaříme a dosolíme dle chuti. Na talíř přidáme volské oko a kyselou okurku. Čočku na kyselo podáváme s čerstvým chlebem.
Recept na čočku na kyselo krok za krokem
Tentokrát náš čeká FOTORECEPT na čočku na kyselo s okurkou a volským okem. Česká klasika, jejíž výhodou je jednoduchost, nečeká nás žádná složitá příprava.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
autor Libuška Chroncová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena