Veganská čočka

Tradiční čočku na kyselo nemusím a jsem přesvědčena, že se čočka dá udělat na mnohem víc způsobů. A tak v mých receptech zkouším, co tahle surovina snese.


0.00x
35 min

Ingredience

3 lžíceolej
1 kscibule
0.5 lžičkykmín
1 lvoda
1 ksmrkev
200 gčočka
2 lžičkykoření na maso
2 lžícesojová omáčka
1 lžičkasušený tymián
1 lžičkamleté nové koření
1 kostkazeleninový bujon
1 lžíceumeocet
0.33 balenísojové plátky
5 gmořská řasa Kombu

Postup přípravy

Den dopředu si uvaříme sojové plátky v 1 litru vody se zeleninovým bujónem, mletým novým kořením a se sojovou omáčkou. Necháme uležet do druhého dne v ledničce. Čočku si namočíme 4 - 8 hodin před použitím. Pak z ní vodu slijeme a v čisté vodě ji uvaříme doměkka. Můžeme, ale nemusíme, přidat předem namočenou řasu Kombu, asi 5 cm dlouhou. Dodá čočce minerály a jód. Mezitím si nakrájíme oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a sojové plátky, na pánvi vše orestujeme zároveň s kmínem. Poté přidáme tymián a koření na maso, přilijeme trochu vody a 5 minut dusíme. Přidáme vařenou čočku, dochutíme umeoctem, podle chuti dosolíme, ale to většinou není třeba, protože umeocet je slaný dost. Veganskou čočku podáváme jako samostatné jídlo - pokud chceme, aby čočka nenadýmala, tak ji podáváme bez chleba a jiných moučných výrobků. Navíc bez moučné přílohy je to docela lehké a příjemné jídlo, které nezpůsobí poobědovou únavu a těžkou hlavu.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Veganská čočka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena