Recept na nepříliš sladkou veganskou buchtu, která je ultra snadná na přípravu i suroviny, ale výsledek vás nezklame.
4 ks | zralý banán |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva |
1.5 hrnku | špaldová hladká mouka |
1 špetka | sůl |
2 lžičky | skořice mletá |
3 lžíce | třtinový cukr |
3 lžíce | rostlinný olej |
8-10 ks | sušené datle |
Zralé středně velké banány v míse rozmačkáme. Přidáme rostlinný olej a dobře promícháme. Postupně zašleháme suché ingredience - mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, cukr a špetku soli. Když je směs krásně hladká, máme hotovo.
Menší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nalijeme těsto a na vrch koláče dáme na kousky nakrájené sušené datle. Vegan banánovou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 30 minut.
Před podáváním můřeme pocukrovat. Banánová buchta je krásně vláčná a vydrží i více dní jako čerstvá, samozřejmě pokud ji dříve nesníme.
Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou
Vynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena