Zralé středně velké banány v míse rozmačkáme. Přidáme rostlinný olej a dobře promícháme. Postupně zašleháme suché ingredience - mouku s práškem do pečiva, mletou skořici, cukr a špetku soli. Když je směs krásně hladká, máme hotovo.
Menší plech vymažeme tukem a vysypeme moukou, nalijeme těsto a na vrch koláče dáme na kousky nakrájené sušené datle. Vegan banánovou buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 30 minut.
Před podáváním můřeme pocukrovat. Banánová buchta je krásně vláčná a vydrží i více dní jako čerstvá, samozřejmě pokud ji dříve nesníme.
Jak zužitkovat zralé banány? Banánový chlebíček s arašídovým máslem je skvělou volbou
Vynikající a zdravý moučník, ve kterém můžete zužitkovat hodně zralé banány.
Autor:Michy