2 hrnky | polohrubá mouka | |
0.5 hrnku | třtinový cukr | |
1 hrnek | mandlové mléko | |
4 lžíce | dýňové pyré z dýně hokaido | |
1 lžička | mletá skořice | |
1 lžíce | kypřící prášek bez fosfátů | |
0.4 hrnku | olej | |
na potření | ||
---|---|---|
4 lžíce | višňová marmeláda | |
na ozdobu | ||
2 hrstě | mleté nebo sekané vlašské ořechy |
Na koláč si nejprve připravíme dýňové pyré. Polovinu dýně hokaido si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do změknutí. Poté slijeme vodu a rozmixujeme do jemného pyré.
V míse smícháme polohrubou mouku, třtinový cukr, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Poté přidáme olej, mandlové mléko, dýňové pyré a vše promícháme. Takto připravené těsto si nalijeme do formy vyložené pečícím papírem.
Dýňový koláč na plech pečeme na 180 °C zhruba 50 minut. Těsto se nesmí lepit na špejli. Po upečení necháme dýňový koláč zcela vychladnout.
Hotový dýňový koláč potřeme ovocnou marmeládou a posypeme vlašskými ořechy. Chutná vážně skvěle!
Sladké dýňové bábovičky krok za krokem
Dýňové bábovičky jsou skvělou volbou, jak přivítat podzimní období a jeho typické chutě do své kuchyně. S kombinací dýně a koření vytváří tento dezert dokonalou sladkou chuť podzimu. Dejte se do práce a užijte si tuto sladkou pochoutku k šálku horkého nápoje.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena