Vynikající veganská pomazánka z tofu, která je ochucená špetkou černé soli. Chutná skoro stejně jako klasická vajíčková pomazánka.
1 balení | bílé tofu |
3 lžíce | Creme VEGA Dr. Oetker |
1 špetka | černá sůl |
1 lžička | mletá kurkuma |
1 špetka | bylinková sůl |
1 špetka | mletý pepř |
Bílé tofu nakrájíme na kostičky a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do jemné pasty. Poté přidáme 3 lžíce veganské zakysané smetany a opět vše spolu rozmixujeme.
Do připravené pomazánky přidáme kurkumu pro barvu, špetku pepře a špetku černé soli, která pomazánce dodá vajíčkovou chuť a zároveň jí osolí. Vše spolu důkladně promícháme a hotovou pomazánku necháme odležet v lednici.
Nejlépe chutná pomazánka na opečeném chlebíku nebo ji můžeme použít i na jednohubky.
Jarní speciál: Dopřejte tělu detox a zatočte s jarní únavou
Detoxikace je základní prevencí většiny onemocnění lidského těla, posiluje lidskou mysl a zvyšuje odolnost organismu proti vnějším vlivům. Se slovem detoxikace se nejčastěji setkáváme v souvislosti s jarní únavou a jarním očistou organismu, vždyť přicházející jaro vyzývalo k očistě i naše předky – jarní postní doba měla naše tělo připravit již odpradávna na nové období. Ale jak začít? Které bylinky zařadit do svého jídelníčku? A víte, které suroviny naše tělo v postním období uvítá? Vše v dnešním speciálu zaměřeném na detoxikaci organismu, pitný režim a první dary přírody, které nalezneme při jarních procházkách.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena