Bílé tofu nakrájíme na kostičky a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do jemné pasty. Poté přidáme 3 lžíce veganské zakysané smetany a opět vše spolu rozmixujeme.
Do připravené pomazánky přidáme kurkumu pro barvu, špetku pepře a špetku černé soli, která pomazánce dodá vajíčkovou chuť a zároveň jí osolí. Vše spolu důkladně promícháme a hotovou pomazánku necháme odležet v lednici.
Nejlépe chutná pomazánka na opečeném chlebíku nebo ji můžeme použít i na jednohubky.
Jarní speciál: Dopřejte tělu detox a zatočte s jarní únavou
Detoxikace je základní prevencí většiny onemocnění lidského těla, posiluje lidskou mysl a zvyšuje odolnost organismu proti vnějším vlivům. Se slovem detoxikace se nejčastěji setkáváme v souvislosti s jarní únavou a jarním očistou organismu, vždyť přicházející jaro vyzývalo k očistě i naše předky – jarní postní doba měla naše tělo připravit již odpradávna na nové období. Ale jak začít? Které bylinky zařadit do svého jídelníčku? A víte, které suroviny naše tělo v postním období uvítá? Vše v dnešním speciálu zaměřeném na detoxikaci organismu, pitný režim a první dary přírody, které nalezneme při jarních procházkách.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena