Tentokrát náš čeká FOTORECEPT na čočku na kyselo s okurkou a volským okem. Česká klasika, jejíž výhodou je jednoduchost, nečeká nás žádná složitá příprava.
Luštěniny by se v našem jídelníčku měly objevit alespoň dvakrát týdně, mají vysokou nutriční hodnotu. Čočku na kyselo můžeme připravit podle dnešního fotoreceptu, ale je možné zvolit i dietnější variantu a čočku nezahušťovat. Stačí ji vařit s menším množstvím vody, dochutit citronovou šťávou, česnekem a římským kmínem. Takto připravenou čočku můžeme podávat jako salát a přílohu.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena