Jednoduchý recept na dýňový džem, kterému neodoláte
Jednoduchý recept na dýňový džem, kterému neodoláte

Vyzkoušejte lahodné a harmonické spojení chutí! Dýně, skořice, citron a cukr, tak málo stačí, abychom si připravili přímo luxusní džem!

16.09.2021

ČÍST VÍCE
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup

Máte-li doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi, nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst a denně z nich tvořit pokrmy. Jednodušší a praktičtější bude, když si z čerstvých rajčat vyrobíte domácí a zdravější kečup podle osvědčených receptů, který oceníte i během zimy a při vaření. Žádná chemie, konzervanty a látky, které při jeho přípravě jednoduše nepotřebujete.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč
Sklízíme a zavařujeme švestky: Na povidla i na koláč

Začátkem školního roku se zahrady zbarvují do modra. Je čas dozrávání švestek, trnek, duranců, jak se jim jinak krajově říká. Sazenice švestky k nám přišly z Francie za vlády Karla IV. a na jeho počest se jim na Moravě říká kadlátky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách
Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách

Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.

03.09.2021

ČÍST VÍCE
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková

Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.

23.08.2021

ČÍST VÍCE
Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem
Uvařte si poctivý šípkový džem krok za krokem

Vyzkoušejte jednoduchý recept na šípkový džem krok za krokem.

21.08.2021

ČÍST VÍCE
Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!
Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!

Zeleninu, která se nám na našich zahrádkách urodí, můžeme zpracovat různými způsoby a uchovat si ji tak na období zimy. Samozřejmě ji můžeme rychlejším způsobem jednoduše zamrazit, ale pokud máme rádi pikantnější doplněk k pečeným masům, karbanátkům nebo jen k toastům, doporučuji zeleninu sterilovat, a to v podobě míchaných salátů nebo čalamád.

20.08.2021

ČÍST VÍCE
Tipy na domácí mošty, džemy a ovocné protlaky
Tipy na domácí mošty, džemy a ovocné protlaky

Stále v našich domácnostech zůstavají velmi oblíbené mošty a protlaky z nejrůznějšího ovoce. Proto v tomto článku najdete několik rad, jak správně zpracovat ovoce do těchto dobrot.

17.08.2021

ČÍST VÍCE
Recept na domácí švestková povidla krok za krokem
Recept na domácí švestková povidla krok za krokem

Uvařit si povidla zabere trochu práce, ale vůně, chuť a radost z domácího produktu nám čas strávený v kuchyni vynahradí. FOTORECEPT na domácí švestková povidla.

13.08.2021

ČÍST VÍCE
Jak zpracovat borůvky, aby vydržely co nejdéle?
Jak zpracovat borůvky, aby vydržely co nejdéle?

Taky máte svá místa, kde se to právě v těchto dnech tak krásně modrá borůvkami? Když ale tu parádní nadílku přinesete domů, vyvstává otázka, co s nimi, aby nepodlehly zkáze dřív, než je zpracujete.

07.08.2021

ČÍST VÍCE
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

Léto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.

22.07.2021

ČÍST VÍCE
Recept na domácí broskvovou marmeládu krok za krokem
Recept na domácí broskvovou marmeládu krok za krokem

Ranní káva a čerstvé pečivo s marmeládou - koho by nelákala tato představa. A domácí marmeláda chutná přece nejlépe. FOTORECEPT na marmeládu z broskví a jablek.

20.07.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny

Právě teď dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.

19.07.2021

ČÍST VÍCE
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet

Název angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?

12.07.2021

ČÍST VÍCE
Jak na to: Zavařování kompotů a marmelády
Jak na to: Zavařování kompotů a marmelády

Na přípravu kompotů používáme ovoce zdravé, vyzrálé, s přiměřeně pevnou dužinou, jen angrešt konzervujeme téměř zralý. Další rady a tipy k zavařování najdete v článku.

11.07.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme meruňky: Hodí se skvěle k zavařování, pečení i na gril
Sklízíme meruňky: Hodí se skvěle k zavařování, pečení i na gril

Je období prázdnin a to je čas, kdy zrají žluté, oranžové nebo načervenalé peckovice, které se řadí k nejzdravějšímu ovoci. Je čas dozrávání meruněk, které jsou známé již 4000 let a někdy se jim také říká "arménská jablka".

09.07.2021

ČÍST VÍCE
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka
Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka

Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.

03.07.2021

ČÍST VÍCE
Co s úrodou višní? Zkuste recept na višňovou marmeládu!
Co s úrodou višní? Zkuste recept na višňovou marmeládu!

Právě dozrály višně a nastal čas pro přípravu višňové marmelády. Čerstvému pečivu s touto marmeládou nikdo neodolá.

01.07.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu
Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu

Stromy se letos konečně začínají červenat drobným peckovitým ovocem. Je čas dozrávání třešní, pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých právě třešně dobře zužitkujeme.

29.06.2021

ČÍST VÍCE
Rychlá příprava a báječná chuť: Meruňková marmeláda krok za krokem
Rychlá příprava a báječná chuť: Meruňková marmeláda krok za krokem

Recept na vynikající meruňkovou marmeládu. Příprava vám nezabere více než 15 minut.

27.06.2021

ČÍST VÍCE