Vyzkoušejte lahodné a harmonické spojení chutí! Dýně, skořice, citron a cukr, tak málo stačí, abychom si připravili přímo luxusní džem!
Budeme potřebovat dýni hokaido o čisté váze 1,2 kg, 1 citron, 1 kg cukru krupice, 4 - 5 kousků celé skořice, 5 - 6 lžiček mleté skořice a špetku soli.
Dýni vaříme 20 minut doměkka. Voda se nám částečně vypaří.
Pokud chceme mít džem hladký, použijeme mixér. Jinak ale necháme v džemu vyznít kousky.
Horký dýňový džem plníme do čistých a vypařených sklenic.
Za dýni s citronem si započítáme 35 Kč, za cukr 20 Kč, celá skořice s mletou skořicí nás vyjde asi na 40 Kč. Dýňový džem nás tak bude stát 95 Kč.
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena