Chcete mít doma originální pamlsek? Pojďte s námi kandovat (nejen) ovoce!
28.02.2008
ČÍST VÍCEPaštiky byly vždy malou "třešinkou na dortu" při každé slavnostní příležitosti. Neobešly se bez nich žádné slavnostně prostřené tabule. Nejinak je tomu i dnes.
27.02.2008
ČÍST VÍCEDomácí zabijačka vždy poskytuje značné množství masa, sádla a dalších surovin. Protože veškeré maso při vlastní zabijačce nespotřebujeme, snažíme se část podomácku zavařit - tedy konzervovat.
26.02.2008
ČÍST VÍCEMnozí z nás se jistě několikrát zamysleli nad tím, zda v chladničkách je všechno tak, jak má opravdu být. Ono totiž ukládání věcí do chladniček má svá pravidla.
30.01.2008
ČÍST VÍCEDomácnosti bez mrazniček si dnes snad ani neumíme představit. Vlastníme mrazničky menší či větší s ohledem na potřebu a množství zmrazených potravin.
27.01.2008
ČÍST VÍCEZelenina patří k potravinám, které by se měly spotřebovat co nejrychleji. Nejlépe do dvou až tří dnů. Avšak kořenová zelenina se na vzdušném, tmavém místě může uchovávat až několik týdnů.
26.01.2008
ČÍST VÍCEMaso je zdrojem bílkovin, vitaminů skupiny B a železa. Obsah tuku ovlivňuje chuť masa a měkkost. Do zdravé výživy však všechny druhy masa nepatří. Vyhýbáme se tučnému, přednost má drůbež.
26.01.2008
ČÍST VÍCEKaždému z nás se čas od času stane, že nemá možnost věnovat se poctivému vaření. A právě v této chvíli přicházejí na řadu naši ne vždy zdraví zachránci - polotovary.
12.01.2008
ČÍST VÍCEObčas se nám stane, že pečiva koupíme o dost víc, než stihneme zkonzumovat. Proto přemýšlíme nad tím, jak ho dobře uskladnit. Nejlepším způsobem je zmrazování.
30.11.2007
ČÍST VÍCEK polévání pudinků, nákypů a různých moučníků jsou vhodné tekuté krémy a omáčky. Pár receptů na ty nejchutnější.
27.10.2007
ČÍST VÍCEUzení je další z mnoha způsobů úpravy masa. Povíme si tedy něco o technice uzení. Jaké maso lze udit, a které z druhů není pro uzení vůbec vhodné?
09.09.2007
ČÍST VÍCESušení masa je velmi starou metodou konzervace, která se s menšími změnami praktikuje dodnes. Sušené maso je vydatným zdrojem energie.
26.07.2007
ČÍST VÍCEMaliny, které si procházkou do lesa natrháme, jsou vždy lahůdkou! Říkáme jim jednoduše - malina, maliní, červená malina.
27.06.2007
ČÍST VÍCEVíno je obecně nápojem vyrobeným z plodů vinné révy. Co když ale necháme zkvasit jiné ovoce, med nebo dokonce chléb?
21.06.2007
ČÍST VÍCEOdborně se nazývá elektrická teplovzdušná sušička potravin a je to tak určitě správně. V sušičce totiž můžeme kromě ovoce připravit i sušenou zeleninu, houby, koření i květiny a listy. Na jakém principu vše funguje? Vyplatí se koupit se sušičku?
23.04.2007
ČÍST VÍCEVejce mají v našich kuchyních bohaté využití, od zpracování pro teplá jídla až po úpravy pro studenou kuchyni. Zvlášť právě před Velikonocemi je jich doma spousta.
09.04.2007
ČÍST VÍCESlunečnicový olej je jeden z velmi oblíbených zdravých olejů. Je to především díky jeho cenové dostupnosti. Olej se získává získává výhradně ze semen slunečnice, které se v našich podmínkách daří. V obchodech se však prodává především rafinovaný slunečnicový olej.
19.02.2007
ČÍST VÍCEProdej sušeného ovoce je každoročně nejvyšší až během Vánoc a svátků, protože by se bez něj neobešly vánočky, štoly a některé druhy cukroví. Proto si dnes sušené ovoce trochu přiblížíme.
15.12.2006
ČÍST VÍCELetní teplé počasí nám pomalu odchází a nám nezbývá nic jiného než zase počkat na příští rok. Čekání nám může zpříjemnit něco dobrého na zub, co připomene chuť a vůně teplých letních dnů. Nejednodušší způsob jak toho dosáhnout je připravit si zásoby na celý rok. Techniky jsou samozřejmě různé - zmražení, sušení nebo také zavařování.
09.11.2006
ČÍST VÍCEMáme tady pokračování o zmrazování další významných potravin. Tentokrát se týká ovoce, zeleniny a sladkostí.
06.10.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena