Sezónní, levné a rychlé placičky, které nestačíte smažit, jak rychle mizí z talíře. Tentokrát si připravíme cuketovo-mrkvovou verzi. Recept s fotopostupem krok za krokem.
Původní bulharský recept na šopský salát je velmi jednoduchý. Základ v podobě rajčete, papriky, okurky a balkánského sýru můžeme doplnit o černé olivy, výsledek nikdy nezklame.
Švestek jsou plné zahrádky i trhy, kolikrát ani nevíme, co s nimi. Když z nich upečeme tento koláč, nešlápneme vedle, je totiž skvělý! Šťavnatý, vláčný a akorát sladký.
Rajčata jsou sice k dostání celoročně, ale nad krásně červená a voňavá rajčata z české úrody není, a v tuto dobu jsou pro naše tělo nejpřínosnější. Užijme si jejich sezónu, připravme si z nich výbornou rajčatovou polévku, omáčku, ale uchovejme si rajská jablíčka také na později - v podobě domácího rajčatového pyré či kečupu.
Vyzkoušejte nenáročný recept na chuťově výborný meruňkový koláč s tvarohem. Jen se po něm zapráší!
Borůvková sezóna je tady! Pojďme si maximálně užít tyto modravé plody, které mají široké využití v kuchyni, a to nejen při přípravě sladkých pokrmů.
Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.
Recept na hrníčkový borůvkový koláč s drobenkou, po kterém se hned po upečení jen zapráší. Je totiž vláčný, jemný, na surovinách nešizený a úžasně chutná!
Dnes se krok za krokem naučíme domácí kečup, který je jemný, slaďoučký a konzistencí jako kupovaný. A výhoda navíc, s přípravou není příliš práce.
Recept na skvělou cuketovou bábovku, která je kyprá, vláčná a voní po perníkovém koření. Stačit vám bude jedna miska a hrnek jako odměrka. Rychlé pečení, na které nepotřebujete šlehač ani váhu.
Meruňková sezóna je pomalu před námi a receptů na koláče není nikdy dost. Tento je z jogurtového těsta a chutná báječně. FOTONÁVOD pečení usnadní.
Všichni víme, že ne vždy nám na dovolené (zvlášť s dětmi) vystačí peníze na návštěvu restaurací a stánků, které jsou na každém rohu. Pokud se rozhodneme vyrazit na dovolenou, kde si můžeme připravit vlastní pokrmy, budou se hodit tipy, co vařit, aby nám to nezabralo příliš času, a přesto jsme si pochutnali.
Pokud si připravíte domácí čokoládovou zmrzlinu podle tohoto FOTORECEPTU, už nikdy nebudete chtít kupovanou! Recept mám od kamarádky a je skutečnou lahůdkou.
Klasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. A ta vůně během přípravy! Dnes si smaženici s vejci připravíme krok za krokem.
Recept na poctivou domácí zmrzlinu z těch nejlepších surovin - řeckého jogurtu, medu, vanilkového lusku a čerstvých borůvek. Zmrzlina krémová, nepřeslazená a silně návyková! S kupovanou se nedá srovnat.
Dnes se naučíme krok za krokem upéct vynikající kremrole s jemnou náplní, které připravíme za pár minut.
Dnes si podle FOTOPOSTUPU krok za krokem ukážeme, jak rychle připravit rybízový koláč s drobenkou. Je jednnoduchý, rychlý a výborný.
Právě si užíváme sezónu třešní a jahod, tedy i sezónu bublanin. Jde o tradiční a oblíbený moučník, který zvládnou i začátečníci, často je klasická bublanina také volbou pro první pečení s dětmi. Pokud už máme zavařeno, spotřebujeme do ní také ovoce, kterého je zrovna nadbytek. Jak ale upéct tu nejlepší bublaninu na světě?
Nové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí náš jídelníček.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena