Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
01.02.2022
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
19.01.2022
V 10 + 1 otázkách jsme si povídali s RNDr. Michaelou Bebovou, odbornicí na výživu a biochemičkou. Jaký typ pečiva je nejzdravější? A čím ho v případě vyřazení můžeme nahradit? To vše ve videu.
18.11.2021
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
10.11.2021
Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu - velmi oblíbené pomazánky z cizrny. Vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc. Fotorecept krok za krokem.
26.10.2021
Bramborová kaše je velmi oblíbenou přílohou. Dnes se bramborovou kaši naučíme připravovat krok za krokem.
Obezita a diabetes v naší společnosti stále narůstají. Jaký je rozdíl mezi cukry a sacharidy? A je fruktóza z výživového hlediska opravdu tak špatná? Spoustu otázek nám zodpoví specialistka na výživu a biochemii, Míša Bebová.
13.09.2021
Dnes vás naučíme sirup z černého bezu, jehož květy sbíráme zásadně za slunného dne, nikdy ne po dešti. Příprava tohoto oblíbeného sirupu je jen ze 4 surovin a zvládnete ho úplně hravě.
02.07.2021
Harissa, to je tradiční pálivá omáčka pocházející z arabské kuchyně. Používá se k dochucování pokrmů i samostatně. A má opravdu říz! Dnes si ji připravíme krok za krokem.
04.06.2021
Také máte rádi Míša řezy jako my? Nyní si je můžete připravit i v bezlepkové variantě s jahodami, které dodají dezertu svěžest a barvu. Při nákupu raději zkontrolujeme, zda kakao a čokoláda neobsahuje stopy lepku.
29.05.2021
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
28.05.2021
Majitel pražského podniku Dish - Fine Burger Bistro Matouš Petráň a šéfkuchař Jiří Janouch ukazují, jak jíst hamburger pohodlně a bez toho, abyste se ušpinili. Naučte se to!
20.05.2021
Ve vinohradské burgrárně Dish vymysleli uzenou variantu svého nejprodávanějšího jídla. Říkají mu Smoky Dish a místo kečupu do něj mažou barbecue omáčku a majonézu z uzených paprik. Šéfkuchař Jiří Janouch vám ukáže, jak se takový burger připravuje.
14.05.2021
Zapomeňte na kupovaný houskový knedlík. Naučíme vás poctivý domácí houskový knedlík krok za krokem pomocí fotoreceptu.
07.05.2021
Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.
17.04.2021
Nemáte formu na beránka? Zkuste tento netradiční recept na beránka na plechu, vytvořeného z tvarohových šneků, s medovou krustou k tomu!
22.03.2021
Recept na smažený sýr v trojobalu krok za krokem tak, aby se opravdu podařil.
06.03.2021
Donuts jsou typickou americkou svačinkou, která se i u nás těší velké oblibě. Dnes se tyto koblížky s dírou uprostřed a zdobené čokoládovou polevou naučíme připravit krok za krokem.
31.01.2021
Fotorecept krok za krokem na pečeného lososa s chutnou zeleninovou směsí. Šťavnaté rybí maso, řapíkatý celer, mrkev, hrášek, bylinky a kousek másla, tak málo stačí k vynikajícímu, třeba i vánočnímu, kpokrmu.
24.12.2020
Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
13.10.2020
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena