2) Nejprve si nachystáme tři talíře na přípravu trojobalu, tedy hladkou mouku, do dalšího talíře strouhanku a ve třetím talíři rozkvedláme vejce.
3) Silné plátky goudy obalíme nejprve lehce v hladké mouce tak, aby přilnula ve velmi tenké vrstvé na celý povrch sýru. Poté namočíme do talíře s rozšlehaným vejcem a přetočíme i na druhou stranu. Nyní přesuneme do talíře se strouhanku a důkladně přitiskneme taktéž na celý povrch.
ZDROJ: Archiv
4) Stejným způsobem si přichystáme oba plátky goudy. Obě vrstvy trojobalu jsou velmi tenké, avšak zabrání vytékání sýra.
5) Do pánve s vyšším okrajem nalijeme slunečnicový či řepkový olej, do vrstvy cca 1 cm a rozpálíme na plotně.
6) Obalený sýr vložíme do rozpáleného oleje, poté ihned snížíme teplotu na téměř polovinu. Smažíme dozlatova z jedné strany, poté otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu.