Smažák s novým bramborem a oblohou

Oblíbená pochoutka dětí i dospělých - smažený sýr, tentokrát s novým bramborem a zeleninovou oblohou.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Na smažení používáme obvykle sýr eidam s obsahem tuku 40%. Sýr nakrájený asi na 1 cm plátky osmažíme v klasickém trojobalu - hladká mouka, rozšlehané vejce, strouhanka. Pokud plátky sýra obalíme dvakrát, docílíme toho, že se na pánvi nebude tak rychle roztékat.

Obalený sýr ihned smažíme z obou stran do zlatova a ihned podáváme.

Oblíbenou přílohou jsou hranolky nebo bramborová kaše, my jsme tentokrát vybrali nové brambory vařené ve slupce. Hodit se určitě bude také malá obloha z čerstvé zeleniny - rajče, okurka, barevná paprika, salát.

Ke smažáku nezapomeňte ani na oblíbený dip nebo klasickou tatarku.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažák s novým bramborem a oblohou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká