Smažený sýr gouda

Recept na smažený sýr v trojobalu tak, aby nevytekl.


3.02x
20 min

Postup přípravy

Nejprve si nachystáme tři talíře na přípravu trojobalu, tedy hladkou mouku, do dalšího talíře strouhanku a ve třetím talíři rozkvedláme vejce. Silné plátky goudy obalíme nejprve lehce v hladké mouce tak, aby přilnula ve velmi tenké vrstvé na celý povrch sýru. Poté namočíme do talíře s rozšlehaným vejcem a přetočíme i na druhou stranu. Nyní přesuneme do talíře se strouhanku a důkladně přitiskneme taktéž na celý povrch. Aby sýr nevytekl, obalíme ho dvakrát, tedy už jen ponoříme zpět do rozšlehaných vajíček, otočíme a znovu obalíme také ve strouhance. Přebytek strouhanky oklepeme a odložíme na talíř. Stejným způsobem si přichystáme oba plátky goudy. Obě vrstvy trojobalu jsou velmi tenké, avšak zabrání vytékání sýra.

Do pánve s vyšším okrajem nalijeme slunečnicový či řepkový olej, do vrstvy cca 1 cm a rozpálíme na plotně. Obalený sýr vložíme do rozpáleného oleje, poté ihned snížíme teplotu na téměř polovinu. Smažíme dozlatova z jedné strany, poté otočíme a dosmažíme dozlatova i druhou stranu. Po dosmažení vyjmeme z oleje a položíme na talíř vyložený papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.

Hotový smažený sýr gouda ihned podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou.

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažený sýr gouda

Zpět na recept