Smažák z trouby s pečenou zeleninou

Skvělá chutná a rychlá večeře z jednoho plechu. Navíc zdravější úprava, pokud máte chuť na klasický smažený sýr. Křupavou krustu bude mít i tak, ale bez zbytečného smažení.


5.02x
30 min

Ingredience

2 kshermelín

na obalení

1 špetkasůl
2 ksvejce
strouhanka

dresink

1 špetkasůl
1 lžičkakečup
1 špetkamletý pepř
1 lžičkaplnotučná hořčice
1 kelímekzakysaná smetana

příloha

4 ksbrambory
zelenina
oregano
olivový olej

Postup přípravy

Hermelíny vybalíme z alobalu, namočíme je v rozkvedlaném vejci se špetkou soli a poté obalíme ve strouhance. Tento postup opakujeme ještě jednou a poté odložíme na plech vyložený pečícím papírem.

Nakrájíme si brambory na tenké plátky a ještě rozčtvrtíme, aby byly brzy hotové. Přidáme také oblíbenou oblanšírovanou zeleninu. Osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme oregano či jiné oblíbené koření a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dozlatova a do změknutí zeleniny.

Smažák z trouby servírujeme společně se zeleninou a dresinkem, který připravíme smícháním zakysané smetany (nebo bílého jogurtu), špetky soli, pepře, lžičky plnotučné hořčice a lžičky kečupu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažák z trouby s pečenou zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.