Vaření.czReceptySmažák z trouby s pečenou zeleninou

Smažák z trouby s pečenou zeleninou

Skvělá chutná a rychlá večeře z jednoho plechu. Navíc zdravější úprava, pokud máte chuť na klasický smažený sýr. Křupavou krustu bude mít i tak, ale bez zbytečného smažení.


5.03x
30 min

Ingredience

2 ksHermelín

na obalení

1 špetkasůl
2 ksvejce
strouhanka

dresink

1 špetkasůl
1 lžičkakečup
1 špetkamletý pepř
1 lžičkahořčice plnotučná
1 kelímekzakysaná smetana

příloha

4 ksbrambory
zelenina
oregano
olivový olej

Postup přípravy

Hermelíny vybalíme z alobalu, namočíme je v rozkvedlaném vejci se špetkou soli a poté obalíme ve strouhance. Tento postup opakujeme ještě jednou a poté odložíme na plech vyložený pečícím papírem. Nakrájíme si brambory na tenké plátky a ještě rozčtvrtíme, aby byly brzy hotové. Přidáme také oblíbenou oblanšírovanou zeleninu. Osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme oregano či jiné oblíbené koření a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dozlatova a do změknutí zeleniny. Smažák z trouby servírujeme společně se zeleninou a dresinkem, který připravíme smícháním zakysané smetany (nebo bílého jogurtu), špetky soli, pepře, lžičky plnotučné hořčice a lžičky kečupu.

Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem

Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.

Recept

Recept na smažený sýr gouda krok za krokem

Recept na smažený sýr v trojobalu krok za krokem tak, aby se opravdu podařil.

Recept

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Smažák z trouby s pečenou zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena