Nejlepší smažený sýr

Smažák - milují ho děti i dospělí a ani zastáncům zdravé výživy jednou za čas neuškodí! Recept na dobrý smažený sýr.


5.02x
35 min

Ingredience

3 lžíceolej

trojobal

2 ksvejce
1 hrnekstrouhanka
1 hrnekhladká mouka

na obalení

4 plátkytvrdý sýr

Postup přípravy

Dobrý smažený sýr si dá občas jistě s chutí téměř každý. Jak na to, aby se vám i doma smažák povedl tak, jak ho podávají v restauraci? Základem bude nutně kvalitní sýr. Na smažák proto kupujeme sýr s obsahem tuku minimálně 40 % a více. Aby se sýr neroztekl po pár vteřinách na pánvi, dáme ho těsně před smažením na 10 minut do mrazáku, je to osvědčený trik a práce s obalováním i celou tepelnou úpravou bude jednodušší.

Sýr obalujeme v klasickém trojobalu, klíčem k úspěchu je však jednoduchý tip, a to obalení dvakrát. Poté dobře rozehřejeme olej na pánvi pánev a teprve ve chvíli, kdy se začnou dělat bublinky, vložíme na pánev obalený sýr.

Sýr smažíme z každé strany dozlatova.

Hotový smažený sýr necháme okapat od přebytečného oleje na ubrousek a podáváme s tatarkou, zeleninovou oblohou a hranolky.

Další recepty na smažený sýr

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Nejlepší smažený sýr

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.