Už jste ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Plněné tortilly tak můžeme připravit, i když nemáme balíček kupovaných placek ve spíži.
Tortilla má původ v Mexiku, kde se odnepaměti vyráběla z kukuřičné mouky. V tradiční mexické kuchyni se používají hlavně malé a měkké kukuřičné placky.
U nás a v západním světě se však častěji setkáváme s většími pšeničnými tortillami. Právě ty se nejlépe hodí na přípravu wrapů, burrita nebo quesadilly. K dostání jsou v různých obměnách: špaldové, celozrnné, špenátové nebo třeba rajčatové.
Využití tortilly je neskutečně pestré.
Hlavní výhodou tortilly je, že jsou snadné, dají se naplnit skoro čímkoli, naporcovat a zabalit podle potřeby a vždycky budou chutnat.
Nejjednodušší je sice skočit do obchodu a mít kupované placky po ruce - oběd nebo večeři pak vykouzlíme během chvilky. Ale když dojdou, vyplatí zkusit připravit si svoje vlastní tortilly doma. Pusťte se do toho s námi!
-> Videorecept: Pikantní mexické burritos s masovou směsí
Na 8 tortill budeme potřebovat:
Vznikne nám nelepivé těsto na tortilly.
Recepty na tortilly, které by vám neměly ujít:
Tortilly plněné pikantní kuřecí směsí
Kimchi tortilly s masem a zeleninou
Tortilla s kuřecím masem a paprikami
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena