Vyzkoušejte snadný recept na pikantní směs z kuřecího masa a zeleniny s indickým kořením, kterou plníme do tortill a podáváme jako hlavní chod.
500 g | kuřecí prsa |
2 špetky | mletý pepř |
1 ks | cibule |
3 stroužky | nasekaný česnek |
1 ks | paprika červená |
350 ml | kuřecí vývar |
1 lžíce | kukuřičný škrob |
0.5 lžičky | garam masala |
2 lžíce | sladká chilli omáčka |
2 ks | chilli paprička |
400 ml | zakysaná smetana |
0.3 lžičky | mleté chilli koření |
3 lžíce | rostlinný olej |
6 ks | tortilla |
podle chuti | |
---|---|
3 špetky | sůl |
Kuřecí prsní řízky očistíme, nakrájíme na kostičky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Studený vývar důkladně promícháme s kukuřičným škrobem, kořením garam masala a sladkou chilli omáčkou. Zakysanou smetanu v misce promícháme se solí a mletým chilli kořením.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem a chilli papričkami. Poté k tomuto základu postupně přidáme kuřecí maso, které za stálého míchání opečeme dorůžova a vmícháme nakrájenou papriku. Směs ještě asi 2 minuty opékáme a následně podlijeme ochuceným vývarem s kukuřičnou moučkou a krátce povaříme do zhoustnutí.
Tortilly nahřejeme, naplníme pikantní kuřecí směsí a podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako vydatnou svačinu nebo večeři.
Recept na domácí tortillu krok za krokem
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena