Tortilly plněné pikantní kuřecí směsí

Vyzkoušejte snadný recept na pikantní směs z kuřecího masa a zeleniny s indickým kořením, kterou plníme do tortill a podáváme jako hlavní chod.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsní řízky očistíme, nakrájíme na kostičky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Studený vývar důkladně promícháme s kukuřičným škrobem, kořením garam masala a sladkou chilli omáčkou. Zakysanou smetanu v misce promícháme se solí a mletým chilli kořením.


V hluboké pánvi rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem a chilli papričkami. Poté k tomuto základu postupně přidáme kuřecí maso, které za stálého míchání opečeme dorůžova a vmícháme nakrájenou papriku. Směs ještě asi 2 minuty opékáme a následně podlijeme ochuceným vývarem s kukuřičnou moučkou a krátce povaříme do zhoustnutí.


Tortilly nahřejeme, naplníme pikantní kuřecí směsí a podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako vydatnou svačinu nebo večeři.


Recept na domácí tortillu krok za krokem


Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tortilly plněné pikantní kuřecí směsí

Zpět na recept