Vyzkoušejte snadný recept na pikantní směs z kuřecího masa a zeleniny s indickým kořením, kterou plníme do tortill a podáváme jako hlavní chod.
500 g | kuřecí prsa |
2 špetky | mletý pepř |
1 ks | cibule |
3 stroužky | česnek sekaný |
1 ks | červená paprika |
350 ml | kuřecí vývar |
1 lžíce | kukuřičný škrob |
0.5 lžičky | koření Garam Masala |
2 lžíce | sladká chilli omáčka |
2 ks | čerstvá chilli paprička |
400 ml | zakysaná smetana |
0.3 lžičky | mleté chilli koření |
3 lžíce | olej rostlinný |
6 ks | tortilly |
podle chuti | |
---|---|
3 špetky | sůl |
Kuřecí prsní řízky očistíme, nakrájíme na kostičky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Studený vývar důkladně promícháme s kukuřičným škrobem, kořením garam masala a sladkou chilli omáčkou. Zakysanou smetanu v misce promícháme se solí a mletým chilli kořením.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem a chilli papričkami. Poté k tomuto základu postupně přidáme kuřecí maso, které za stálého míchání opečeme dorůžova a vmícháme nakrájenou papriku. Směs ještě asi 2 minuty opékáme a následně podlijeme ochuceným vývarem s kukuřičnou moučkou a krátce povaříme do zhoustnutí.
Tortilly nahřejeme, naplníme pikantní kuřecí směsí a podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako vydatnou svačinu nebo večeři.
Recept na domácí tortillu krok za krokem
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
autor Jarka Petrová
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.